Fem un drac de Sant Jordi

P1170075.JPG

En aquesta entrada us explicaré els passos per fer aquests dracs tan divertits! Els vam fer aquest dissabte al Càmping Riera Merlès i la veritat és que és una manualitat que diverteix molt als infants i no és complicada de fer.

Espero que us agradi aquest drac de Sant Jordi.

Quar Molas Fornell


P1170076En esta entrada os explicaré los pasos para hacer estos dragones tan divertidos. Espero que os gusten. Es una manualidad que divierte mucho a los niños y no es nada complicada de hacer.

Espero que os guste este dragón de San Jorge.

Quar Molas FornellEL DRAC DE SANT JORDI

Material

DRAC MATERIAL.jpg

Passos a seguir

 1. Folrem el rull de paper WC amb cartolina verda. Si tenim temps perquè s’assequi, podem pintar el rull amb pintura verda i després fer una capa amb vernís, però si volem fer la manualitat amb una tarda, el més pràctic és retallar un rectangle de cartolina verda mirant l’amplada del rull de paper i amb un pinzell, aplicar cola blanca a tot el rull i després enganxar la cartolina. Un cop haguem enganxat la cartolina, experem un parell de minutets i retallem els trossos de cartolina que sobressurtin del rull.
 2. Fem els ulls del drac: agafem dues boletes de porexpan i hi clavem un escuradents a cada una. Enganxem un gomet per fer l’ull del drac, li podem fer els ulls triangulars o rodons i del color que més ens agradi: vermell, verd, blau,… Amb un punxó o unes tisores fem dos foradets a prop d’un dels extrems del rull i hi fem passar els escuradents amb els ulls, si ens queden massa separats del cartró, podem tallar un tros d’escuradents i si ens ballen massa, podem fixar-los posant un tros de plastilina per la banda de dins del rull.
 3. Fem el nas del drac: fem dues boletes de plastilina verda i just a l’extrem contrari d’on hem posat els ulls, enganxem les boletes de plastilina que simulen el nas del drac. S’aguantaran millor, si posem una mica de cola blanca a sota de cada boleta. P1170059.JPG
 4. Fem la boca plena de llamarades de foc: tallem tires primes de paper de seda de color groc, vermell i taronja, posem una mica de cola de barra a una de les puntes i l’enganxem a dins del rull, a l’extrem en el què em posat el nas. Podem posar-hi tantes tires com volguem.
 5. I ja tindrem un drac a punt per jugar una estona. Si bufem per l’extrem on hem posat els ulls, les tires de paper de seda és mouen i podem fer soroll de drac que treu foc per la boca!!! Sereu una colla de dracs i dragones que fareu por!  drac bufar

I al fer un taller, sempre hi ha infants que deixen fluir la seva creativitat. En aquest cas, a alguns dracs els hi van sortir ales i una columna vertebral una mica punxaguda!

DRAC AMB ALES.jpg


EL DRAGÓN DE SAN JORGE

Material

DRAC MATERIAL.jpg

rollo de papel de WC, cartulina verde y/o pintura verde, pinceles, cola blanca, bolitas de porexpan, palillos, pegatinas, plastilina verde, tijeras, pegamento, tiras de papel de seda de color rojo, amarillo y naranja, tijeras.

Pasos a seguir

 1. Forrar el rollo de papel de WC:  ponemos cola blanca en el exterior del rollo de papel y lo forramos con cartulina verde, pasados un par de minutos, cortamos los trojos de cartulina que sobresalgan del rollo. Si tenemos tiempo, en vez de forrarlo, podemos pintarlo con pintura verde y barnizarlo. P1170074.JPG
 2. Hacemos los ojos del dragón: cogemos un par de bolitas de porexpan y en cada una de ellas clavamos un palillo. Pegamos una pegatina para hacer el ojo, puede ser redonda o triangular y del color que queramos ( rojo, verde, azul,…). Con un punzón o unas tijeras hacemos dos agujeritos cerca de uno de los extremos del rollo y pasamos uno de los palillos con los ojos por cada agujero, si los ojos quedan muy separados del cartón podemos cortar un trozo de palillo y si los ojos se mueven mucho los podemos fijar con plastilina desde el interior del rollo.
 3. Hacemos la nariz del dragón: hacemos dos bolitas con plastilina verde y justo en el extremo contrario del de los ojos, las pegamos. Se aguantarán mejor si ponemos cola blanca debajo de cada bolita de plastilina verde.
 4. Hacemos la boca llena de lenguas de fuego: cortamos tiras finas de papel de seda de color amarillo, roja y naranja, ponemos un poca de pegamento en una de las puntas y las pegamos en el interior del rollo. Podemos poner tantas tiras como queramos.
 5. Y ya tenemos el dragón a punto para jugar un rato. Si bufamos por el extremo en el que estan los ojos, las tiras de papel de seda se mueven e incluso podemos hacer sonidos de dragón  con la boca y pasar una divertida tarde. drac bufar

Y al hacer un taller, siempre hay niños que dejan fluir su creatividad. En este caso, a algunos dragones les salieron alas y una columna vertebral algo puntiaguda.DRAC AMB ALES.jpg

Anuncis

Un pensament sobre “Fem un drac de Sant Jordi

 1. Retroenllaç: La llegenda de Sant Jordi en conte | quarcreixentalauladinfantil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s