Galetes de mantega

foto de Càmping RieraMerlès.foto de Quar Molas Fornell.

A mi m’agrada molt fer galetes i fer-ne en qualsevol moment de l’any, però sembla que per Nadal encara ve més de gust. Són tan bones!!!!

Així que aquí us deixo la recepta de les galetes de mantega que faig jo. Espero que les proveu de fer i us agradin mooooolt!


A mi me gusta mucho hacer galletas y hacerlas en cualquier momento del año, pero parece que en Navidad aún apetece más. ¡Son deliciosas!

Aquí os dejo la receta de las galletas de mantequilla que hago yo. ¡Espero que las hagáis y que os gusten mucho!



La recepta de les galetes de mantega

Ingredients (per unes 30-35 galetes mitjanes) foto de Quar Molas Fornell.

  •  400g de farina de blat
  • 250g de mantega
  • 200g de sucre
  • 2 ous
  • 1 cullerada de cafè d’aroma de vainilla ( o sucre avainillat), canella, ralladura de llimona.. (podeu escollir el que més us agradi).

Elaboració de la massa 

  • Barrejar amb les varilles o a mà, el sucre i la mantega pomada (a temperatura ambient o bé uns segons al microones).
  • Afegir-hi els ous, l’aroma escollit i la farina tamissada.
  • Barrejar-ho bé durant una estona, és a dir, amassar-ho en amassat.
  • Hem d’aconseguir una massa que no s’enganxi a les mans i deixar-la reposar una mica, ni que siguin 10 minuts.

Elaboració de les galetes 

  • Escampem una mica de farina a sobre de la superfície de treball per evitar que la massa s’enganxi.
  • Estirem la massa: la podem estirar/aplanar a mà o fent servir un corró. A la majoria dels infants els hi agrada aplanar-la a mà. No podem deixar una massa molt gruixuda perquè ens quedaria crua ni molt prima perquè se’ns cremarien les galetes. Com a molt, la deixarem de mig cm de gruix.

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  • Tallem la massa per fer galetes de diferents formes: podem fer servir diferents tallapastes, els més pràctics són els de metall.

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  • Quan ja tenim les galetes fetes les posem en una plata per enfornar, previàment coberta amb paper de forn o bé, podeu fer servir una plata de silicona.

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  • Cal deixar separació entre les galetes perquè al forn creixeran una mica.
  • Escalfarem el forn a 180ºC. El temps és una mica relatiu, en funció de si us agraden més o menys torrades. El mínim sol ser d’uns set minuts i a partir d’aquí cal anar controlant.
  • També les podem decorar amb xocolata o glassa reial però jo normalment me les menjo així.

**Informació per a celíacs: 

Aquesta  recepta queda molt bona canviant la farina de blat per farina de fajol o blat sarraí.

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La receta de las galletas de mantequilla

Ingredientes (para unas 30-35 galletas medianas) 

  •  400g de harina de trigo
  • 250g de mantequilla
  • 200g de azúcar
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de café de aroma de vainilla ( o azúcar avainillado), canela, ralladura de limón,… (podéis escoger lo que más os guste).

Elaboración de la masa 

  • Mezclar con las varillas o a mano, el azúcar y la mantequilla pomada (a temperatura ambiente o poniéndola unos segundos en el microondas).
  • Añadir los huevos, el aroma escogido y la harina tamizada.
  • Mezclarlo bien durante un ratito.
  • Hemos de conseguir una masa que no se pegue a las manos y dejarla reposar un poquito, ni que sean diez minutos.

Elaboración de las galletas 

  • Espolvoreamos la superficie de trabajo con un poquito e harina para evitar que la masa se pegue.
  • Estiramos la masa: la podemos estirar con las manos o con el rodillo de cocina. A la mayoría de los niños les encanta hacerlo con las manos. No podemos dejar una masa muy gruesa porque quedaría cruda la galleta ni muy finita porque se quemaría. La masa no debe sobrepasar el 1/2 cm de grosor.

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  • Cortamos la masa para hacer las galletas de distintas formas: podemos usar distintos corta pastas pero los más prácticos son los metálicos.

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  • Una vez tenemos las galletas hechas, las ponemos en una bandeja para hornear, previamente cubierta con papel de horno o bien, podemos usar una bandeja de silicona.

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  • Debemos dejar separación entre las galletas porque en en horno crecen un poquito.
  • Calentamos el horno a 180ºC. El tiempo és un poco relativo, en función de si os gustan más o menos tostaditas. El mínimo ronda los siete minutos y a partir de aquí, se debe ir controlando.
  • También las podemos decorar con chocolate o glassa real pero yo normalmente me las como así.

**Información para celíacos:

Esta receta queda deliciosa cambiando la harina de trigo por harina de trigo sarraceno.

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