Jocs tradicionals

          

Avui us presento un llibre que m’agrada molt i que edita l’editorial La Galera tant en català com en castellà. El text és de Gabriel García de Oro i els dibuixos els ha fet la Pilarín Bayés.

Aquest llibre m’agrada molt perquè sóc una fan incondicional dels jocs tradicionals ja que penso que formen part de la memòria de tots nosaltres, ja que qui més i qui menys, ha jugat en la seva infància i el que més m’agrada dels jocs tradicionals és que podem jugar amb ben poc material i això m’encanta, perquè actualment, sembla que ens calguin mil coses per jugar i ens descuidem de la més important: la imaginació.

I una altra cosa que fa que aquest llibre m’encanti són els fantàstics dibuixos de la Pilarín Bayés, ja que sóc una entusiasta dels seus dibuixos des de ben petita. A més a més dels seus dibuixos, m’encanta que sempre vagi amb barret, perquè a mi també m’agraden molt els barrets.

Quar Molas Fornell


Hoy os presento un libro que me gusta mucho y que edita la editorial La Galera en catalán y en castellano. El texto es de Gabriel García de Oro y los dibujos de Pilarín Bayés.

Esto libro me gusta mucho porqué soy una fan incondicional de los juegos tradicionales ya que pienso que forman parte de la memoria de todos nosotros porque quién más, quién menos, hemos jugado en nuestra infancia. Lo que más me gusta de los juegos tradicionales es que podemos jugar con poco material i esto me encanta porqué actualmente, parece que necesitemos mil cosas para jugar y nos olvidamos de la más importante: la imaginación.

El otro motivo por el cuál me encanta este libro es por las fantásticas ilustraciones de Pilarín Bayés, una ilustradora que me fascinó de bien pequeña con sus dibujos y nunca ha dejado de hacerlo.

Quar Molas Fornell 

JOCS TRADICIONALS 

En aquest conte hi ha deu jocs tradicionals explicats pas a pas i il·lustrats per la genial Pilarín Bayés. A la web de l’editorial La Galera podem veure una mostra d’aquest llibre en pdf  i saber una mica sobre el seu autor.
En aquest llibre de 32 pàgines i trobem explicats els següents deu jocs:

 1. La xarranca 
 2. Un, dos, tres pica paret
 3. Pedra, paper o tisores
 4. Veig, veig
 5. Les pel·lícules
 6. La gallineta cega
 7. El mocador
 8. Tres en ratlla
 9. Enfonsar vaixells
 10. El cavall fort

Hi ha jocs per jugar a l’exterior i jocs per jugar a l’interior. La varietat de jocs és gran i recordo haver jugat a tots. Això si, per jugar a enfonsar vaixells hi jugavem d’una manera més sofisticada ja que també existeix un joc de taula amb les seves peces. El joc que no m’agradava gaire era el cavall fort i reconec que m’he fet farts de jugar al mocador, a la xarranca i al un, dos, tres pica paret. Curiosament, a les pel·lícules hi he jugat més de gran que de petita. El veig, veig em va fer passar molt bones estones en dies de pluja i fa pocs dies encara vaig jugar amb un grup de canalla a la gallineta cega.


 

JUEGOS TRADICIONALES

En este cuento hay diez juegos tradicionales explicados paso a paso e ilustrados por la genial Pilarín Bayés. En la web de la editorial La Galera podemos ver una muestra de este libro en pdf y saber un poco más de su autor.
En este libro de 32 páginas encontramos explicados estos diez juegos:

 1. La rayuela 
 2. Un, dos, tres, al escondite inglés
 3. Piedra, papel o tijera
 4. Veo, veo
 5. Las películas
 6. La gallinita ciega
 7. El pañuelo
 8. Tres en raya
 9. Hundir la flota
 10. Churro, mediamanga, mangotero


 

Enllaços a webs on expliquen alguns d’aquests jocs:

La xarranca; un, dos, tres pica paret i el mocador podreu llegir les instruccions per jugar-hi al blog jocs tradicionals catalans.

A la web del xtec podem llegir la manera de jugar a la gallineta cega.

Al blog de Bienve Moya podem llegir com jugar al cavall fort.


 

Enlaces a webs en las que explican algunos de estos juegos:

En wikiHow podemos leer la manera de jugar a la rayuela.

doslourdes explican como jugar a la gallinita ciega.

En un blog sobre los años 70 explican como jugar al churro, media manga, mangotero.

En la web del MEC explican algunos juegos populares, entre ellos, el pañuelo.

En el blog de vamos a jugar podemos leer las instrucciones para jugar al un, dos, tres, escondite inglés.

 

 

 

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “Jocs tradicionals

 1. De este cuento tengo que decir que me parece muy útil!!!Personalmente, ya conocía, como todos, la mayoría de los juegos pero con ayuda del cuento, es mucho más fácil que los niños los aprendan y tengan más ganas de jugar!!!además de jugar, trabajamos un poco el respeto y la atención a la lectura, algo tan importante hoy en día!

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s