El llibre de la MASIA

el llibre de la masiaAquest Nadal he descobert aquest llibre i m’encanta!!!! És el llibre de la masia de l’editorial Susaeta.  És un llibre de bona qualitat amb una molt bona enquadernació i amb unes fotogràfies excepcionals, molt grans i molt clares. El text es en lletra d’impremta i les explicacions molt ajustades a la realitat, cosa que no passa amb tots els llibres dedicats al món rural, que a vegades són massa bucòlics. Sens dubte un llibre molt interessant i que permet portar a terme diferents projectes.

Estas Navidades he descubierto este libro y me encanta. Es el libro de la masia de la editorial Susaeta. Es un libro de muy buena calidad, con una buena encuadernación y con una fotografias excpecionales, muy grandes y muy claras. El texto es en letra de imprenta y las explicaciones se ajustan a la realidad, cosa que no pasa con todos los libros dedicados al mundo rural, ya que a veces son demasiado bucólicos. Sin duda un libro muy interesante y que permite llevar a cabo distintos proyectos.

El llibre de la masia, de l’editorial Susaeta, és obra de Geneviève De Becker i ha estat traduït al català per Mònica Abad, el disseny de l’interior és de Cathy Dufrane i la direcció editorial l’ha fet Natalia Hernández. 

L’enquadernació d’aquest llibre és amb cartoné i  amb la coberta plastificada i embuatada. És un llibre gran, medeix  24,5 x 33 cm. Té 158 pàgines i està escrit en català.

En aquestes 185 pàgines hi trobem fotogràfies d’una bellesa i qualitat excepcional com podem comprovar a continuació:

pàgines llibre masia.jpg

La informació relativa a la masia la trobem dividida en aquests sis apartats:

  • Els animals de la granja
  • La cria
  • Els conreus
  • Les feines agrícoles
  • Els productes de la granja
  • El comerç

També consta d’un glossari. 

El contingut d’aquests temes és molt ampli i amb informació molt acurada. El capítol dedicat als animals de granja  és molt extens i no deixa fora a cap espècie domèstica que podem trobar en una masia i fins i tot parla dels animals nocius i els intrusos. L’altre capítol amb molta informació és el destinat als conreus, on s’esmenten tot tipus de conreus, entre ells, els cereals, l’horta, els fruiters, les vinyes i les flors, a més a més, també fa esment al animals de camps de conreu.

L’apartat dedicat a la cria consta d’un repertori fotogràfic d’animals petits molt bònic i que segur que farà les delícies dels infants.

DSC02741.JPG

             Fotografia de dos vedellets de tres dies feta per mi a casa meva.

Com a persona de pagès que sóc i que a més a més, m’agrada la màquinaria agrícola, he de dir que l’apartat dedicat a les  feines agrícoles està molt ben fet perquè la informació és contrastada i puc dir que verídica i les fotogràfies m’han agradat molt.

Els dos darrers apartats no deixen res a l’atzar, ja que el llistat de productes de a granja és llarg i abarca tota tipologia d’explotacions agrícoles i ramaderes. L’apartat del comerç és interessant perquè ens parla de les fires agrícoles, dels mercats i de la venda al major i al detall.

Espero que si algun dia aquest llibre arriba a les vostres mans us agradi tant com a mi.

Quar Molas Fornell

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s