Carta als Reis Mags

Segur que molts ja heu fet la carta als reis i ja l’heu anada a entregar als patges, però, si encara no l’heu feta, no patiu, hi sou a temps! La podeu fer i enviar per internet. 

A la web edu365.cat, hi ha una opció per fer arribar la carta als reis mags per via telemàtica. L’enllaç és aquest

Els petits amb l’ajuda dels pares podràn fer aquesta carta als reis, que és molt intuïtiva i que els fa seleccionar quatre coses. Aquesta idea m’ha agradat molt perquè penso que no estaria malament fer decidir als infants, un nombre concret de coses a demanar als reis mags i que aquest nombre no fos massa elevat. Penso que desprès valorariem i gaudirien molt més dels regals i també penso que els reis poden portar coses per al dia a dia dels infants, molt més enllà de portar un munt de joguines. Quan dic coses del dia a dia, em refereixo a material escolar, roba, llamins, … I també poden portar coses que hagin de compartir amb la família.

carta als reis 365

En aquesta carta, a més a més, de les diferents opcions de coses que vols que els reis et portin i de les quals has d’escollir-ne quatre, també hi ha un petit requadre per afeguir quelcom més i l’opció d’imprimir la carta i donar-la al patge o als reis i també l’opció d’enviar-la i rebre la resposta del patge reial.

carta als reis 365 (2)

Una altra cosa que els patges no haurien d’oblidar aquest Nadal i junt amb ells, també cal que cada vegada la societat ho vagi tenint més clar, és que sota el meu punt de vista NO HI HA JOCS DE NEN I JOCS DE NENA.

Jo sóc partidaria de donar als infants l’opció de jugar amb diferents coses i no dir-los amb el que poden jugar o amb el que no. Jo recordo amb especial il·lusió la pilota de bàsquet que més d’un Nadal els Reis portaven perquè la compartissim les tres germanes.

Jo penso que fins i tot és bo que els nens juguin amb nines, passegin cotxets i juguin a cuinetes i que les nenes juguin amb cotxes i caixes d’eines perquè quan aquests infants es facin adults, la societat espera que les noies condueixin i també vol que els nois facin de pares i col·laborin amb les tasques de la llar, per tant, és bo que jugant ho interioritzin com un fet natural i si els diem això és un joc de nenes o això és un joc de nens estem frenant aquesta interiorització i coartan la llibertat infantil.

Fa uns dies, una coneguda hem deia que al seu fill petit  li encanta passejar una nina de sa germana en braços i li vaig respondre:serà bon pare! I és que volem veure’ls jugar amb camions i pilotes però desprès que de cop i volta a casa estiguin a la cuina, amb la mainada… doncs si això de xics ho interioritzen com un fet natural … tinc la creença que ja sortira de dins quan creixin.

Fins aquí la meva reflexió. Bons reis a totes i a tots.

Quar Molas Fornell

rebut patge reial .jpgSeguro que muchos ya habéis escrito la carta a los reyes magos y la habéis entregado a los pajes, pero si aún no lo habéis hecho, no sufráis que aún estáis a tiempo.

En la web edu365.cat, hay una opción para hacer la carta a los reyes magos por vía telemática. El enlace es este

edu 365 nadal.png

La idea de esta carta de que cada niño seleccione cuatro regalos me ha gustado muyco y pienso que es acertado hacerles escoger un número reducido de regalos. También pienso que no todo deben ser juguetes, sino que los reyes pueden traer material escolar o alguna cosa para compartir toda la familia.

Esta carta tiene la opción de imprimirla o de enviarla por internet y recibir la respuesta de un paje real.

Otra cosa que creo que los pajes deberían tener en cuenta y todos los adultos y niños es que, bajo mi punto de vista NO HAY JUEGOS DE NIÑO Y JUEGOS DE NIÑA.

Yo soy partidaria de ofrecer a los niños la opción de jugar con distintos juguetes y no decirles que un juego es de niños o de niñas. Recuerdo con especial ilusión la pelot

a de baloncesto que más de una vez, los Reyes Magos trajeron a mi casa para que la compartiéramos las tres hermanas.

Yo pienso que es bueno que los niños jueguen con muñecas y a cocinillas y que las niñas jueguen con coches porque al fin y al cabo, cuando estos niños sean adultos, la sociedad espera que las niñas conduzcan y que los niños ejerzan de padres y colaboren con las tareas domésticas. ¡Pues mejor que lo interioricen como algo natural desde pequeños y mediante el juego

Hasta aquí mi reflexión. ¡Felices Reyes!

Quar Molas Fornell

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “Carta als Reis Mags

  1. Retroenllaç: Els reis mags II | quarcreixentalauladinfantil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s