Anotacions i Reflexions desprès de veure el programa d’Eduard i Elsa Punset: Redes núm. 130.- Aprender a gestionar las emociones.

redesEl cert és que mirar qualsevol programa de Redes resulta sempre interessant i jo quan ho faig, sempre tinc al costat paper i bolígraf per anar prenent nota de cites o frases que m’agraden o explicacions que em sorprenen, m’intriguen o que vull tenir anotades per no oblidar-les i en alguna altra ocasió buscar informació per completar-les. En aquesta ocasió he vist un programa de Punset dedicat a aprendre a gestionar les emocions i he pres un bon feix de notes.

Aquest programa en concret i totes les persones que hi intervenen m’han fet pensar bastant. En primer lloc m’ha sobtat el que pensa Belsky sobre les llars d’infants, ja que jo penso just el contrari i en aquest cas, he optat per quedar-me en la part positiva de la seva opinió vinculada a les atencions de qualitat que es dispensen als infants. Per altra banda, Glover m’ha fet donar més importància de la que donava a la ansietat i els problemes que pot comportar per a la salut de les persones, molt més enllà de la salut dels infants i de les futures mares i hem fa reflexionar molt, ja que penso, que la societat actual està en general, molt impregnada d’estrès i resulta una mica complex arribar a estar amb la ment en calma. Goleman fa una aportació molt important al explicar que amb entrenament la nostra ment pot millorar en relació a l’altruisme i la compassió, valors molt necessaris en una societat que vira més cap a la competitivitat i no a la generositat.

En definitiva, cal que la societat en general, faci una aposta molt gran per l’educació i la intel·ligència emocional perquè hi sortirem guanyant tots i perquè cada nova investigació i cada nou estudi que és publica, posa de manifest, el flac favor que ens hem fet i ens estem fent com a societat, al donar més importància a la part d’aprendre continguts acadèmics deixant de banda aprendre a conèixer-nos a nosaltres mateixos i a les nostres emocions per poder-les identificar i gestionar i/o expressar correctament.

Enllaç al programa Redes núm. 130.- Aprender a gestionar las emociones amb Eduard i Elsa Punset: https://www.youtube.com/watch?v=q-KkdMrAz-8

punset y redesLes anotacions preses durant la visualització d’aquest programa i les reflexions que he pres desprès de veure’l  es poden llegir en el pdf adjunt Redes – núm.130.

                         Quar Molas Fornell 
redes

Lo cierto es que mirar cualquier programa de Redes resulta siempre interesante y cuando lo hago, siempre cojo papel y bolígrafo para ir tomando notes de cites o frases que me gustan o explicaciones que me sorprenden, me intrigan o que quiero tener anotadas para no olvidarlas y buscar información para completarlas. En esta ocasión, he visto el programa de Punset dedicado a aprender a gestionar las emociones y he tomado un montón de notas.

Este programa en concreto y todas las persones que intervienen en él, me han hecho pensar bastante. En primer lugar, me ha sorprendido la opinión de Belsky sobre las guarderías porque yo pienso lo contrario y en esta ocasión, he optado por quedarme con la parte positiva de su opinión vinculada a las atenciones de calidad que se dispensan a los niños. Por otra parte, Glover me ha hecho dar más importancia de la que daba a la ansiedad y los problemas que puede comportar para la salud de las persones, mucho más allá de la salud de los niños y de las futuras madres y me ha hecho reflexionar mucho, ya que pienso que la Sociedad actual está en general, muy impregnada de estrés y resulta un poco un poco complejo llegar a estar con la mente  en calma. Goleman hace una aportación muy importante al explicar qué con entrenamiento, nuestra mente puede mejorar en relación al altruismo y a la compasión, valores muy necesarios, en una sociedad que vira más hacia la competitividad y no a la generosidad.

En definitiva, hace falta que la Sociedad en general, haga una apuesta muy grande por la educación y la inteligencia emocional porqué saldremos ganando todos y porqué cada nueva investigación o cada nuevo estudio que se publica, pone de manifiesto, el flaco favor que nos hemos hecho y nos estamos haciendo como sociedad, al dar más importancia a la parte de aprender contenidos académicos dejando de lado el aprender a conocernos a nosotros mismos y a nuestras emociones para poderlas identificar y gestionar y/o expresar correctamente.

Enlace al programa Redes núm. 130.- Aprender a gestionar las emociones con Eduard  y Elsa Punset: https://www.youtube.com/watch?v=q-KkdMrAz-8

Las anotaciones tomadas en catalán durante la visualización de este programa y las reflexiones posteriores se pueden leer en el pdf adjunto Redes – núm.130.

Quar Molas Fornell

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s