Conte sobre Instruments del món

libro sonidos

Avui he descobert aquest conte de la meva cosina petita i m’ha encantat! És un llibre il·lustrat i sonor, tot de cartró.

Els infants poden mirar i escoltar el so de sis instruments propis de diferents parts del món, com Hawaï, Xina, zones celtes, els EUA, Cuba i Espanya.

 Els sis instruments que podem escoltar en aquest conte són:

 • La guitarra hawaiana
 • El violí xinès
 • La gaita
 • L’armònica
 • Els bongos
 • La guitarra flamenca

El títol original d’aquest conte és “Les instruments du Monde 2” i la seva autora és Marion Billet. Va ser editat en francès per Éditions Gallimard Jeunesse. L’edició és de Claire Babin i el grafisme de Marguerite Courtieu.

Va arribar a Espanya a través de l’Editorial Planeta, al novembre del 2014, dins la col·lecció Timunmas i amb la maquetació de qüestions.cat

A la web de planeta de libros es pot veure tota la col·lecció “Mi primer libro de sonidos” de Marion Billet. Aquesta col·lecció es apropiada per tota l’etapa d’educació infantil i al ser feta amb cartó i ser sonora és ideal pel primer cicle d’E.I.

La referència bibliogàfica d’aquest conte és: 

Billet, M. (2014). Mi primer libro de sonidos: más instrumentos del mundo. Col·lecció Timunmas. Barcelona: Editorial Planeta.

És un llibre interessant i amb el qual es poden treballar continguts de les diferents àrees del segon cicle d’educació infantil, principalment, continguts musicals però també de descoberta de l’entorn o del món, pot formar part de projectes en el que és treballi algún dels països d’aquests sis instruments, pot ajudar a acostar els alumnes a un element cultural propi del país d’algún company nouvingut (el cas més probable és el violí xinès) o els pot ajudar a fixar-se en que tots som persones humanes però amb alguns trets físics diferents, en funció d’on hem nascut, etc.

A més a més, el fet de ser en cartó i poder escoltar els diferents sons pitjant un botó a cada pàgina ajuda a que els nens adquireixin autonomía personal.


libro sonidosHoy he descubierto este cuento y me ha encantado! Es un libro ilustrado y sonoro, todo de cartón.

Los niños pueden mirar y escuchar el sonido de seis instrumentos distintos y propios de diferentes lugares del mundo.

Los seis instrumentos que podemos escuchar en este cuento son: 

 • La guitarra hawaiana (Hawaï)
 • El violín chino (China)
 • La gaita (música celta
 • La armónica (EEUU)
 • Los bongos (Cuba)
 • La guitarra flamenca (España)

El título original de este cuento es “Les instruments du Monde 2” y su autora es Marion Billet. Fue editado en francés por Éditions Gallimard Jeunesse, la edición es de Claire Babin y el grafismo de Marguerite Courtieu.

Llegó a España a través de la Editorial Planeta que lo editó en noviembre del 2014, dentro de la colección Timunmas y con la maquetación de qüestions.cat

En la web de planeta de libros se puede ver toda la colección “Mi primer libro de sonidos” de Marion Billet. Esta colección es apropiada para toda la etapa de educación infantil, pero al ser en cartón y sonora, es ideal para el primer ciclo de E.I. 

La referencia bibliogafica de este cuento es: 

Billet, M. (2014). Mi primer libro de sonidos: más instrumentos del mundo. Col·lecció Timunmas. Barcelona: Editorial Planeta.

Es un libro interesante y con él se pueden trabajar contenidos de las diferentes áreas del segundo ciclo de educación infantil, principalmente, contenidos musicales pero también de descubrimiento del entorno o del mundo, puede formar parte de proyecots en los que se trabaje alguno de los países de estos seis instrumentos, puede ayudar a acercar a los alumnos a un elemento cultural propio del país de origen de algún compañero (el caso más probable es el violín chino) o les puede ayudara fijarse en que todos somos personas humanas pero con algunos rasgos físicos distintos, en función de nuestro lugar de nacimiento, etc.

Además, al ser de cartón y poder escuchar los distintos sonidos apretando un botón en cada página, ayuda a que los niños adquieran autonomía personal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s