Conte: M’agradaria ser PAGÈS

m'agradaria ser pagès.jpg

El conte “M’agradaria ser pagès” és un conte de l’editorial Baula i de la col·lecció “M’agradaria ser…”: http://baula.com/literatura-infantil-i-juvenil/per-als-mes-petits/magradaria-ser/

Aquesta col·lecció l’escriu Anna Obiols i la dibuixa en Subi. Aquest es l’enllaç a la presentació d’aquest conte que en Subi i l’Anna van fer al seu blog, al març del 2015: http://subianna.blogspot.com.es/search?q=m%27agradaria+ser+

Com heu pogut veure en aquest blog del Subi &Anna, les il·lustracions són fantàstiques.

En aquest blog podeu veure algun dels altres oficis de la col·lecció: http://subianna.blogspot.com.es/search?q=m%27agradaria+ser+

La fitxa tècnica del conte és:

Text: Anna Obiols

Il·lustracions: Subi

Format: 215 x 215 mm

Edat: a partir de 3 anys

Enquadernació: rústica

Tipus: llibres

Pàgines: 32

Il·lustracions: color

Valoració del conte:

Aquest conte es molt útil a totes les aules de 2n cicle d’educació infantil ja que a cada pàgina hi ha una frase relacionada amb el dibuix i aquesta frase està escrita en lletra de pal i en lletra lligada, per tant, aquest conte, els acompanya en tot el procés de descoberta de les lletres i posteriorment, de la lectura.

hort subi.jpgÉs un conte molt realista, en el que moltes de les pàgines es corresponen amb la realitat de les persones que fan de pagesos. Penso que aquest realisme és degut al fet que els autors viuen en un poblet del Lluçanès i tenen informació de primera mà sobre la pagesia.

Les il·lustracions són magnífiques. Jutgeu vosaltres mateixos. La de les vaques m’agrada molt, tot i que ara ja ningú va amb el tamboret a munyir-les, els meus avis ho havien fet. Els dibuixos sobre la maquinaria agrícola són actuals, a la portada veiem un tractor ben gros i a l’interior hi ha una màquina de segar molt actual.

A més a més de ser ideal per acompanyar als infants en el descobriment de les lletres i l’adquisició de la lectura, a l’aula pot donar molt de joc al usar-lo en diferents activitats i per desenvolupar UDs/Centres d’Interès o Projectes varis o per fer activitats aïllades sobre:

 • Els oficisvaques Subi
 • Els animals de granja
 • La vida al camp
 • Els pagesos
 • l’hort
 • Les gallines
 • les vaques
 • El tractor
 • El mercat
 • El temps i les estacions
 • Els aliments
 • La granja
 • Les fruites
 • les eines i les màquines del camp

A més a més, anirà molt bé per quan els nens comencen a escriure, poder-lo fer servir per copiar frases o paraules i veure si han fet les grafies de les lletres correctament. Alguns copiaran les frases en lletra de pal, altres es llençaran a provar de copiar paraules en lletra lligada però qui més qui menys, practicarà escriptura copiant alguna frase que estigui al costat d’algun dibuix que li agradi.

 A mi aquest conte m’agrada molt! Espero que a vosaltres també i potser en alguna llar, aquest Nadal arribarà de la mà del Tió o dels Reis, que ja ha arribat el moment de començar a fer la carta.

Quar Molas Fornell


m'agradaria ser pagès

Cuento: “M’agradaria ser PAGÈS” (Me gustaría ser payés).

Un cuento de la editorial Baula i de la colección “M’agradaria ser…”: (Me gustaría ser…) http://baula.com/literatura-infantil-i-juvenil/per-als-mes-petits/magradaria-ser/

Esta colección la escribe Anna Obiols y la ilustra Subi. Este enlace es de la presentación que ellos hicieron en su blog este marzo pasado:  http://subianna.blogspot.com.es/search?q=m%27agradaria+ser+

En este enlace su pueden ver otros títulos de la colección:  http://subianna.blogspot.com.es/search?q=m%27agradaria+ser+

La ficha técnica del cuento es:vaques Subi

Texto: Anna Obiols

Ilustraciones: Subi

Formato: 215 x 215 mm

Edad: a partir de 3 años

Encuadernación: rústica

Tipo: libros

Páginas: 32

Ilustraciones: color

Valoración del cuento:

Este cuento es muy útil en todas las aulas del 2º ciclo de educación infantil porque en cada página hay un dibujo y una frase relacionada con el dibujo, en letra de palo y en letra enlazada, así que, este cuento les acompaña en todo el proceso de descubrir las letras, y más tarde, en la adquisición de la lectura.

Además, este cuento les ayudará en el momento en que los niños empiezan a escribir, porque podrán copiar frases o palabras y ver si han hecho las grafías de las letras correctamente y tanto lo podrán usar los que solamente saben escribir en letra de palo como los que empiezan a lanzarse a escribir en letra enlazada.

hort subiEs un cuento muy realista en el cual muchas de las páginas se corresponden con la realidad de quienes trabajan en el campo. Las ilustraciones son magníficas.

A parte de las utilidades mencionadas, se suma el pasar un buen rato escuchando un cuento y en las aulas, puede servir para desarrollar distintos proyectos o centros de interés o UDs, como por ejemplo: los oficios, los animales de granja, la vida en el campo, los payeses, el huerto, las gallinas, las vacas, las herramientas y máquinas del campo, el tractor, el mercado, el tiempo y las estaciones, los alimentos, la granja, las frutas.

¡A mi este cuento me gusta mucho! Al tener frases cortitas también puede ser útil en algún hogar en el que estén aprendiendo el catalán.

Quar Molas Fornell

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s